Tornar a la pàgina principal

DROPBOX

El nostre company, en Jordi Bermúdez, ja ens ha presentat a una entrada del bloc de l’assignatura un recurs tal útil com el DropBox : un servei d’emmagatzemen online de la companyia privada Drop Box que permet gestionar i compatir documents de forma senzilla i ràpida. És a dir, seria un bon exemple de Cloud Computing.


dropbox.JPG

Per exemple, tu redactes un escrit word al teu ordinador i, tot seguit, el copies en aquesta carpeta que es troba als servidors de Amazon, a Internet, i així el tindràs disponible en altres ordinadors sempre i quan tinguis l’aplicació Drop Box instal.lada. Si vols compartir arxius amb altres persones, només hauràs de crear una nova carpeta compartida introduïnt la direcció de l'altre.
Per tant, els arxius d’aquesta carpeta poden esdevenir privats (protegits per la teva pròpia conta de creació necessària: hem registrar-nos a Dropbox proporcionant nom, direcció de correu i contrasenya) o compartits a partir de donar permisos. També hi hauria la possibilitat de fer els arxius públics per a tothom, a la xarxa, gràcies a la carpeta ( que apareix per defecte) de nom públic: allà, qualsevol arxiu que tu copiis es publicarà a Internet mitjançant la creació d'una URL o adreça web. Així, doncs, de cara a treballar amb els alumnes a l'aula haurem de decidir si volem que els arxius es visualitzin o reprodueixin de forma inmediata amb un clic o si pel contrari preferim que els descarreguin a l'ordinador. Si aquesta fos l'opció escollida, abans d'enganxar l'arxiu a la carpeta hauriem de comprimir-lo en format Zip amb programes com el Winrar.

Així, doncs, comporta grans avantatges que s’exposen en l’explicació enllaçada anteriorment al bloc.

Una d’aquestes seria el fet de que un cop tu has copiat l’arxiu al Drop Box, pots modificar el word del teu ordinador perquè després, el que està al Drop Box s’actualitzarà sol. L’icona amb dues fletxetes blaves t’ho indicarà. El símbol verd indicarà que l’arxiu s’ha sincronitzat amb l’altra.


Per a realitzar la descàrrega i per més informació: pàgina oficial de Drop Box

Gràcies Jordi per la teva aportació.

(Pilar Rosa Grau)