TORNAR A ASPECTES TÈCNICS.


Autors: Marina Espínola

Fonts de documentació:
http://www.monografias.com/trabajos34/dispositivos-perifericos/dispositivos-perifericos.shtml

Accessoris habituals a l'aula d'informàticaexternal image my-computer.jpg
Els ordinadors són una eina essencial , pràcticament en tots els camps de les nostres vides, és útil, ajuda a la millora a l’excel·lència del treball, per tant és l’eina principal que trobem a totes
les aules de informàtica. D’altra banda, el paper que juguen els dispositius perifèrics és essencial, ja que sense aquests dispositius l’ordinador no seria útil pels usuaris.


Perifèrics d'entrada més comuns


b) Ratolí o Mexternal image mouse_01.thumbnail.jpgouse: és un perifèric elctrònic d'entrada de dades que ens permet donar instruccions al nostre ordinador, a través d’un cursor que apareix a la pantalla i fent clic per tal que es porti a terme una determinada acció, a mesura que fem rodar el ratolí, el cursor a la pantalla fa el mateix. Aquest procediment permet controlar, apuntar, sostenir i manipular objectes gràfics i textuals en un determinat programa. Juntament amb el teclat és l’element perifèric que més s’utilitza en el PC, encara que en molts casos es pot prescindir del ratolí.
C) Micròfon: són els encarregats de transformar l’energia acústica en energia elèctrica, per tant, permetent el registre, l’emmagatzematge, transmissió i processament de les senyals d’àudio. Existeixen, els anom
external image microfono.jpgenats micròfons diadema, que tal i com el seu nom indica s’adhereixen al cap com una diadema qualsevol, fet que permet una major comoditat a l’usuari.


d) Scanner: permet la introducció de imatges gràfiques a l’ordinador, La informació s’emmagatzema en arxius en forma de mapes de bits o en altres formats com Jpeg o Gif.


external image scanner.jpg

e) Càmera digital : es connecta a l'ordinador i li transmet les imatges que capta, tot podent-les retocar retocar i modificar. Poden trobar de diferents tipus:

  1. Càmera de fotos digital: fa fotos amb qualitat digital, gairebé totes incorporen un pantalla LCD, on es pot visualitzar la imatge que hem obtingut. Té una petita memòria on s'emmagatzemen les fotos per després poder passar-les a l'ordinador.
external image camara-digital1.jpg

2. Càmera de video: Graba videos amb l'avantatge que ofereix un format digital, té una pantalla LCD per la que pots veure simultàniament la imatge mentres grabes. La podem connectar al PC i recull els videos que hem grabat per poder retocar-los posteriorment amb un software adequat.
external image DVX-801_l.jpg
3. Webcam : és una càmera de petites dimensions que ha d'estar connectada al PC per poder funcionar i transmet les imatges a l'ordinador. Normalment, el seu ús és per videoconferències per Internet, també es poden grabar videos i fer fotografies estàtiques.external image Look110_low.jpg

4. Teclat : és un perifèric utilitzat per a la introducció d'ordres i dades en un ordinador. Actualment é sun element indispensable per un ordinador i és juntament amb el ratolí el perifèric d'entrada més important.
external image Genius_KB-06XE.jpg


Perifèrics de sortida més comuns


1. Pantalla o monitor : és on veiem la informació subminitrada per l'ordinador. En els casos més habituals es tracta d'un aparell basat en un tub de raigs catòdics (CRT) com el dels televisors, a diferència en els portàtils és una pantalla de vidre líquid (LCD).
external image monitor-tft-17-pantalla-ordenador.jpg external image armada_m700_marcas_ligeras.jpg

2. Impresora : és el perifèric que l'ordinador utilitza per mostrar informació impresa en un paper. Hi ha diferents tipus :
  • Matricials : ofereixen rapidesa però baixa qualitat.

external image E300.jpg


  • Injecció : aquesta tecnologia d'injecció a tinta és la que ha tingut un major èxit en impresores d'ús domèstic i en petites empreses, gràcies a la seva relativa velocitat, qualitat i preus reduïts.

external image epson-2-cartuchos.jpg
  • Làser : ofereixen rapidesa i una gran qualitat, però són d'alt cost i només se solen utilitzar en mitjanes i grans empreses.
external image impresora-laser.jpg
3. Altaveus : són uns dispositius pels quals es transmet al so.
external image altaveus.jpg

4. Auriculars: són dispositius que es col·loquen a l'oïda per poder escoltar els sons que la targeta de so envia.
external image auriculares.jpg
5.Canó : és una pantalla de vidre líquid, transparent i independent, acoplat a un retro projector permet la projecció amplifica de la informació en la informació existent a la pantalla de l'operador.